Top 3 Altcoins van 2021: waarom Ethereum, Ripple en Cardano nog steeds de meest populaire alternatieve cryptocurrencies zijn

Mensen praten graag over hoe volatiel de cryptomarkt is. Maar zelfs met alle prijsschommelingen blijft de situatie aan de top van de voedselketen verrassend stabiel. Ethereum, Ripple en Cardano behoren al jaren tot de best presterende cryptocurrencies.

Twenty Four Webvertising

Van 2017 tot 2020 waren de drie grootste digitale activa op basis van marktkapitalisatie altijd Bitcoin, Ethereum en Ripple. Een van de zeldzame veranderingen in de status-quo vond plaats in februari 2021, toen Cardano kortstondig op de lijst met top 3 van meest waardevolle cryptocurrencies kwam.

Elk jaar worden er duizenden nieuwe cryptoprojecten gemaakt. Hoewel veel blockchain-enthousiastelingen geobsedeerd zijn door het vinden van „ondergewaardeerde pareltjes” die binnenkort zullen ”moonen” en ”omhoogschieten”, slagen ETH, XRP en ADA er nog steeds in om de concurrentie voor te blijven. Waarom zijn deze altcoins altijd zo populair?

Ethereum: de onbetwiste leider van de Altcoin-markt

Ethereum is een van de weinige projecten in het blockchain-ecosysteem die echt revolutionair zou kunnen worden genoemd. ICO‘s, DeFi, NFT’s - het is genoeg om te zeggen dat geen van deze enorm populaire cryptotrends mogelijk zou zijn zonder ETH. Het lijkt erop dat, wat er ook gebeurt in de cryptogemeenschap, Ethereum er altijd ten volle en het meest van kan profiteren.

Om te beseffen hoe belangrijk Ethereum is voor het crypto-ecosysteem, volstaat het om te vermelden dat Ethereum en vier op Ethereum gebaseerde tokens (Binance Coin, Tether, Uniswap en Chainlink) 5 van de 10 grootste digitale activa vormen op basis van marktkapitalisatie.

Niets is perfect, en ook Ethereum heeft zijn problemen gehad. Op het hoogtepunt van de DeFi-rage werd het volume van de verhandelde fondsen op de Ethereum-blockchain zo groot dat het netwerk overbelast raakte, waardoor de vergoedingen en transactietijden enorm toenamen. Maar Ethereum vatte het probleem bij de horens, zoals het altijd met alles omgaat, en het blijft nog steeds de sterkste altcoin op de markt, wat ook terug te zien is aan de Ethereum koers.

Ripple: de meest veerkrachtige altcoin?

Begin 2021 dachten veel mensen korte tijd dat Ripple dood was.

De problemen begonnen in december 2020, toen de voormalige en huidige CEO‘s van Ripple door de SEC werden beschuldigd van de niet-geregistreerde verkoop van effecten ter waarde van in totaal $ 1,3 miljard.

Volgens de recente rapporten kunnen de juridische problemen van Ripple binnenkort voorbij zijn. Het Amerikaanse bedrijf heeft naar verluidt de ontdekkingsfase van het proces gewonnen en de rechtszaak kan binnenkort in het voordeel van Ripple worden opgelost.

Het belangrijkste was dat de SEC verplicht was om alle interne communicatie over XRP met de advocaten van Ripple bekend te maken. Als blijkt dat de SEC naar XRP verwees als een activum vergelijkbaar met BTC of ETH, die niet als effecten worden beschouwd, kunnen de aanklachten tegen Ripple volledig worden afgewezen.

Het is vermeldenswaardig dat de juridische problemen geen negatieve invloed hadden op de XRP-koers. Integendeel, in het midden van het proces slaagde de Ripple koers erin om uit te barsten tot een hoogste koers in drie jaar

Cardano: kan het Ethereum op een dag vervangen?

Cardano (ADA) is absoluut een van de grootste winnaars van de huidige crypto bull run. ADA behoorde lange tijd tot de top 10 van grootste munten op basis van marktkapitalisatie. In 2021 is het eindelijk de top 3 binnengekomen.

Cardano is gemaakt door Charles Hoskinson, een van de medeoprichters van Ethereum. Het is niet verwonderlijk dat ADA erg lijkt op ETH, maar het belooft hetzelfde te doen als Ethereum op een meer democratische, gedecentraliseerde en efficiënte manier.

Zal ADA opnieuw stijgen, of was de korte uitbarsting van de Cardano koers slechts een storing in de matrix?

Momenteel is Cardano gedaald naar de zesde plek op de lijst met grootste cryptocurrencies. Maar wat is gedaan, is gedaan: door in de top 3 te komen, hoorden veel mensen voor het eerst over ADA, en de hernieuwde populariteit zal Cardano waarschijnlijk helpen zichzelf te vestigen als een van de leiders van de blockchain-industrie.

Conclusie

Het zoeken naar kleine ondergewaardeerde parels kan soms winstgevend zijn. Vaker wel dan niet, blijkt dat het vertrouwen op gevestigde projecten een veel veiligere investering oplevert. Ethereum, Ripple en Cardano waren jarenlang enkele van de meest populaire altcoins. Zullen zij in de voorzienbare toekomst de marktleiders blijven?