Dier van de week: boerenfoxreu Buster zoekt baasje met aandacht

Print
Dier van de week: boerenfoxreu Buster zoekt baasje met aandacht

Buster. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is dat voor Buster, een gecastreerde boerenfoxreu van 11 jaar oud.

Waarom is Buster in het asiel terechtgekomen?

„We maken vaak mee dat dieren niet overal welkom zijn als mensen verhuizen. Iets wat natuurlijk heel pijnlijk is als je daardoor afscheid moet nemen van je trouwe huisdier. Dit is ook Buster en zijn baas overkomen, waardoor er na 11 jaar afscheid van elkaar genomen moest worden.”

Wat kun je over hem vertellen?

„Als je het niet zou weten, dan zou je hem zeker niet zo oud schatten als dat hij werkelijk is. Hij heeft nog een goede conditie waardoor hij nog heel actief kan zijn. Hij vindt het heerlijk om te wandelen, waarbij hij niet overal los kan, omdat zijn gehoor wat begint na te laten. Hij is overdag veel alleen geweest, maar laat toch wel merken dat hij aandacht van een baas op prijs stelt.”

Waar zou hij het beste op zijn plaats zijn?

„Het zou fijn zijn als Buster weer een kans krijgt om zich ergens thuis te gaan voelen, door hem de tijd te geven om rustig te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Hij zou een prima maatje zijn voor iemand die op zoek is naar een stukje extra gezelligheid. De aanwezigheid van een andere hond is geen probleem.”

Bent u geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee