Charlemagne College Eijkhagen in Landgraaf verstrekt gratis menstruatieproducten

Print
Charlemagne College Eijkhagen in Landgraaf verstrekt gratis menstruatieproducten

Afbeelding: Facebook Charlemagne College Eijkhagen

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Charlemagne College Eijkhagen verstrekt gratis menstruatieproducten aan leerlingen, die financieel niet in staat zijn deze producten aan te schaffen.

Onderzoek wijst uit dat veel meisjes en vrouwen zich geen sanitaire producten kunnen veroorloven. De zogenoemdeperiod poverty is een wereldwijd probleem en houdt in dat niet iedereen altijd genoeg geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Dat geldt vooral voor jonge meisjes, die als gevolg ervan bijvoorbeeld thuisblijven van school of knoeien met wc-papier. Dit probleem speelt ook in rijke westerse landen en dus ook in Nederland.

Volgens onderzoeken heeft negen procent van de vrouwen tussen 12 en 25 te weinig geld voor maandverband of tampons. Vanwege een dubbel taboe – zowel op menstruatie als op armoede – krijgt dit probleem volgens de organisaties niet de aandacht die het verdient.

„Ieder meisje verdient het om de juiste menstruatieproducten en daarmee waardigheid te hebben”, zo laat een woordvoerder van de school weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee