Raad stemt in met krediet van 3,5 miljoen euro voor vernieuwbouw basisschool Helden

De Odaschool gaat verbouwd worden. © Google Streetview

Helden
Rob Dieleman

De vernieuwbouw van de oude Odaschool in Helden kan beginnen. De gemeenteraad van Peel en Maas stemde dinsdag in met een krediet van 3,5 miljoen euro voor het project. Volgend jaar zomer moet de school klaar zijn, zodat basisschool De Pas naar het pand kan verhuizen. Ook kinderopvang Hoera komt in het gebouw te zitten.

Lees ook: Vernieuwbouw van de oude Odaschool in Helden gaat ruim 4 miljoen euro kosten en moet volgend jaar zomer klaar zijn

Wel werd het verkeersrapport nog aangehaald door diverse raadsleden. Daarin stond dat veel oversteekplekken richting de school onveilig zijn, met name bij de provinciale wegen. Wethouder Paul Sanders liet weten dat de provincie op de hoogte is van de zorgen. Door de bestuurscrisis op het provinciehuis kan het wel nog even duren voor er een reactie is, aldus Sanders. „Maar het heeft onze aandacht.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal