Bloemen en felicitaties voor diamanten echtpaar Smeets-Nieuwenhuis in Voerendaal

 © Facebook Gemeente Voerendaal

Voerendaal -

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal stond op dinsdag 20 april bij het echtpaar Smeets-Nieuwenhuis met een bos bloemen op de stoep; de aanleiding was hun diamanten bruiloft.

redactie

Voor de burgervader overigens het vierde diamanten echtpaar dat hij in een tijdbestek vijf dagen mocht feliciteren.

Henny Nieuwenhuis en Giel Smeets trouwden op 20 april 1961 Het bleek een mooie combinatie van een Deventer koek en een Limburgse vlaai. Als jong meisje was Henny als kinderjuf werkzaam in een gezin in Schinveld. Met een vriendin ging ze carnaval vieren in Schinnen, verkleed als Chinees meisje. Giel Smeets had een matrozenpak uit de kist gehaald en kreeg een tientje van zijn pa mee om de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Het klikte meteen tussen de twee. Daags erna zijn ze in Heerlen verder carnaval gaan vieren en sinds die tijd onafscheidelijk.

Henny en Giel kregen een zoon en een dochter, hebben vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Henny werd verpleegster in het Sint Josephziekenhuis en Giel belastingadviseur bij Deloitte. Giels grootste hobby is zingen, bij het Pancratiuskoor in Heerlen en tot voor kort bij het inmiddels ter ziel gegane Voerendaals Mannenkoor. Het echtpaar wandelt nog veel samen, maar dan duwt Giel zijn Henny voort in een rolstoel, omdat ze niet meer goed ter been is. „Maar het zijn nog stevige tochten, heuveltje op en heuveltje af, tot Terworm en terug!”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal