Jan Hormans en Klaartje Widdershoven uit Voerendaal zestig jaar getrouwd

 © Facebook Gemeente Voerendaal

Voerendaal -

Drukke tijden voor burgemeester Wil Houben van Voerendaal. In een tijdbestek van vijf dagen mocht hij liefst vier echtparen in zijn gemeente feliciteren met hun diamanten bruiloft.

redactie

Zo ook Jan Horsmans en Claartje Widdershoven, die dinsdag 20 april exact zestig jaar geleden elkaar het jawoord gaven. De twee leerden elkaar kennen in 1958 tijdens een schuttersfeest in Voerendaal. Jan (86) werkte in de limonadefabriek van zijn vader. Claartje (87) was onder meer in dienst bij het Limburgs Dagblad in Heerlen, maar in de tijd dat ze Jan ontmoette, was ze werkzaam bij Koninklijke Brand’s Bierbrouwerij in Wijlre.

Bij hun trouwen in 1961 nam het echtpaar de drankenhandel over van opa en oma Horsmans. Ze kregen tussen 1962 en 1969 twee dochters en een zoon. Marianne, Sonja en Eric. Deze schonken opa en oma zes kleinkinderen. Tot hun groot verdriet overleed dochter Marianne plotseling op 44-jarige leeftijd. In 1989 deed het echtpaar de drankenhandel over aan zoon Eric en schoondochter Astrid.

Ze verruilden de Houtstraat voor de Dr. Poelsstraat, de plek waar ze nu al bijna 30 jaar wonen. Een halve eeuw hebben ze in hun vrije tijd genoten van hun vaste standplaats op camping Heidestrand in Zonhoven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal