Heineken geeft beheer alle horecapanden uit handen

 © Getty Images

ANP

Vastgoedbedrijf QB Management neemt het management en beheer over van alle cafés van Heineken.

Tot nu toe deed de brouwer dit zelf, maar nu is besloten om dit over te dragen aan een gespecialiseerde partij.

Het gaat om ruim 750 panden die eigendom zijn van Heineken of die de brouwer van de eigenaar huurt. Daarbij zitten kroegen als Café Hoppe en De Heeren van Aemstel in Amsterdam, In de Karkol en Café van Bommel in Maastricht en De Witte Aap en Hotel New York in Rotterdam. QB Management wil de vastgoedportefeuille ook nog gaan verbeteren door nieuwe aantrekkelijke locaties te huren of te kopen en locaties die voor Heineken niet langer interessant zijn af te stoten.

„Door deze samenwerking kan Heineken zich volledig concentreren op waar het goed in is: het brouwen en verkopen van bier”, zegt Rutger van Eeuwijk, bestuurder van QB Management. Zijn bedrijf zal niet alles zelf doen. Voor het dagelijkse operationele beheer heeft QB Management op zijn beurt een samenwerking gesloten met PropertyView. Die vastgoedbeheerder wordt het eerste aanspreekpunt voor huurders en verhuurders als het gaat om onderhoud en administratieve zaken.

Er worden geen financiële details naar buiten gebracht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal