Zuid-Limburgse theaterproductie Vreemde Eend wordt televisieserie op Zappelin

Print
Zuid-Limburgse theaterproductie Vreemde Eend wordt televisieserie op Zappelin

Afbeelding: Website SALLY Dansgezelschap Maastricht

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

De voorstelling Vreemde Eend, van SALLY Dansgezelschap Maastricht en jeugdtheatergezelschap Het Laagland uit Sittard, wordt een televisieserie.

De afleveringen zijn na de zomer te bekijken als zesdelige kleuterserie bij de EO, op Zappelin.

„De kleuterserie blijft dicht bij het originele verhaal, dat thema’s als anders zijn, vasthouden aan rituelen, niet open durven staan voor het onbekende en de kracht van vriendschap op een speelse manier deelt met een jong publiek en hun ouders”, legt een woordvoerder uit.

Lees ook: Limburg Festival organiseert voorstellingen op bijzondere buitenlocaties in Midden-Limburg

Vreemde Eend wordt geproduceerd door Elbe Stevens Films uit Maastricht. De producent maakte eerder de familiefilm Code M en recentelijk de internationaal gedistribueerde documentaire It’s Dutch Design. De tv-regie is in handen van Meikeminne Clinckspoor. Zij bewerkt het stuk tot zes afleveringen van acht minuten. De personages Buur, Buuf en Vreemde Eend worden vertolkt door de originele cast, bestaand uit Gijs Nollen, Aafke Buringh en Patrizio Bucci.

Arnoud Bruinier, eindredacteur Drama EO: „Hoe ga je om met mensen die anders zijn dan jij? Wat loop je mis als je anderen buitensluit? In veel van onze programma’s dagen we kinderen uit om die verschillen juist te omarmen. Thematisch sluit Vreemde Eend daar naadloos bij aan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen