Culturele en culinaire ondernemers geven toeristische brochure over Aijen uit

Initiatiefnemer Roel van der Veen overhandigt het boekje aan Dio van der Veen, voorzitter van de dorpsraad. © Aijen Nieuws

Aijen -

‘Culinair en Cultureel Aijen’ luidt de titel van een boekje met toeristische informatie over het dorpje aan de Maas, dat onlangs is verschenen.

Redactie

De minibrochure is in een handzaam formaat van 15 x 15 centimer gemaakt door Roel van der Veen van Galerie Pictura, in samenwerking met kunstenares Brita Seifert van het gelijknamige atelier en Conny Martens van IJs en Koffiehof d’n Boggerd. Naast vijf buurtverenigingen, een schuttersgilde, een carnavalsvereniging en een dorpsraad kent het 260 inwoners tellende dorp volgens Van der Veen genoeg bezienswaardigheden die een bezoek de moeite waard maken. De galeriehouder had al langer het idee om een brochure over Aijen samen te stellen en kreeg door corona de tijd om er werk van te maken.

Hoewel de horecagelegenheid en beide kunstgalerieën vanwege de coronamaatregelen slechts beperkt open zijn, is het boekje al uitgegeven. Woensdag nam voorzitter Dio van der Veen van de dorpsraad het eerste exemplaar in ontvangst.

Het infoboekje over Aijen is verkrijgbaar bij camping Klein Canada, Servicepunt Maasduinen, camperplaats Bos en Heide, Vakantiepark het Leukermeer en bij de drie initiatiefnemers. Een digitale versie staat op www.aijen.nl en www.regio-maasduinen.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal