Jessica Blaszka mist op EK worstelen plek in finale

 © Hollandse Hoogte / ANP

Jessica Blaszka heeft zich bij het EK worstelen in Warschau niet weten te plaatsen voor de finale van de klasse tot 55 kg. In de halve finales was de Landgraafse (28) kansloos tegen de Russin Stalvira Orsjoesj: 2-9.

redactie

Blaszka, die in 2019 brons veroverde en in 2020 zilver (in de klasse -53 kg), bereikte de laatste vier door overtuigende zeges op de Hongaarse Mercedes Denes (5-0) en de Turkse Eda Tekin (10-0).

Orsjoesj nam halverwege de halve finale de benen van Blaszka in een houdgreep, rolde de Limburgse enkele malen om en breidde haar voorsprong zo uit van 1-0 naar 9-0. Die achterstand kreeg Blaszka niet meer gedicht.

Blaszka gaat in Polen nu donderdag strijden om een bronzen medaille.

Bij het EK zijn geen olympische startbewijzen te verdienen. Blaszka is nog niet geplaatst voor de Zomerspelen later dit jaar in Tokio. Ze bleef vorige maand op het Europese kwalificatietoernooi in Boedapest steken in de kwartfinales van de klasse tot 53 kilogram. Daar verloor ze eveneens van Orsjoesj. In mei volgt nog een mondiaal olympisch kwalificatietoernooi.

De 28-jarige Limburgse moest zich afgelopen jaar twee keer laten opereren aan haar rechteronderbeen, om cystes te verwijderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal