Landmacht oefent verkenningen en behandeling van gewonden in Heuvelland

Print
Landmacht oefent verkenningen en behandeling van gewonden in Heuvelland

Afbeelding: STEFAN KOOPMANS

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

De Koninklijke Landmacht oefent van maandag 26 tot en met vrijdag 30 april in het Heuvelland.

Er zijn onder meer verkenningen bij nacht en er wordt geoefend in het behandelen van gewonden. Het kan daardoor voorkomen dat militairen zich overdag en ’s nachts door de regio verplaatsen. De Landmacht laat weten geen gebruik te zullen maken van (oefen)munitie.

Lees ook: Limburgse militairen leiden bijzondere landmachtkorpsen: met inlichtingenwerk gewapende conflicten in kiem smoren

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid (bijvoorbeeld het kenteken van een legervoertuig red.), datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen