Video: Zwaargewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Echt: verdachte aangehouden

Print

Zwaargewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Echt: verdachte aangehouden. Video: Orange Media

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Bij een steekincident op het asielzoekerscentrum in Echt zijn woensdagavond zeven gewonden gevallen. Twee van hen zijn met levensbedreigende verwondingen afgevoerd.

Het steekincident gebeurde rond kwart over tien in het AZC aan de Pepinusbrug. De politie heeft een 24-jarige bewoner van het AZC aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Roermond. De aanleiding voor het incident is nog niet bekend.

Vijf van de zeven gewonden moesten voor behandeling mee naar het ziekenhuis. Twee slachtoffers zijn dusdanig gewond dat voor hun leven wordt gevreesd. Alle slachtoffers zijn bewoners van het AZC. Bij het steekincident raakte volgens een woordvoerder van de politie geen personeel gewond.

Vanwege het grote aantal gewonden is opgeschaald naar een GRIP 1-situatie waarmee een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten snel kon worden geregeld. Ook een traumahelikopter is daarbij opgeroepen.

Video: Zwaargewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Echt: verdachte aangehouden
Foto: Orange Media

‘Grote consternatie’

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is ter plaatse gegaan om zich op de hoogte te stellen van het incident. Hij spreekt van een ‘grote consternatie’ op het terrein van het AZC. „Ik heb direct kunnen schakelen met mensen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers want die bleken lastig bereikbaar voor de hulpdiensten. Dan is het handig als je het nummer van de directeur hebt.”

Lees ook: Burgemeester Hessels van Echt-Susteren: ‘Rust rond azc in Echt is teruggekeerd’

Het steekincident komt op een moment dat de rust rond het AZC in Echt lijkt wedergekeerd. Een groep overlast veroorzakende asielzoekers is verplaatst en nieuwe afspraken tussen gemeente en COA zijn gemaakt om de overlast in de omgeving te beperken. Volgens Hessels moet de steekpartij gezien worden als een intern conflict. „De overlast vond met name buiten het AZC plaats. Het kan altijd dat er iemand tussen zit die tot zoiets in staat is. Je kunt dat helaas niet voorkomen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen