Stadionweg bij de Geusselt wordt na de zomer fietsstraat

Print
Stadionweg bij de Geusselt wordt na de zomer fietsstraat

De werkzaamheden rond het Geusselt-stadion. Afbeelding: Maastricht Bereikbaar

Maastricht / Itteren -

Een deel van de Stadionweg bij de Geusselt wordt binnenkort ingericht als fietsstraat. Verkeer rond het stadion kan hinder ondervinden tijdens de werkzaamheden.

In fase 1 (tot en met deze week) vindt onderhoud plaats op een deel van de Olympiaweg en de Stadionweg. De bestaande asfaltverharding wordt hier vervangen. Daarnaast wordt de toegankelijkheid van de halteplaats nabij het Sport Medisch Centrum verbeterd. Deze werkzaamheden starten op 13 april.

Tijdens fase 2 (week 20 t/m 26) volgt aanpassing van het rioolstelsel op de Stadionweg. Het is de verwachting dat de wateroverlast op dit deel van de weg hierdoor sterk afneemt. Op maandag 17 mei starten de werkzaamheden.

In fase 3 (week 35 t/m 42) wordt we een deel van de Stadionweg ingericht als fietsstraat met aan één zijde een voetpad. Voor motorvoertuigen geldt op deze fietsstraat eenrichtingsverkeer van noord naar zuid, ofwel vanaf de Severenstraat richting de Olympiaweg, tot bij het Applepark-hotel. Deze fase start op maandag 30 augustus.

Meer informatie is te vinden op: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee