‘Nederlander gaat tientjes meer betalen voor internet, tv en bellen’

Print
‘Nederlander gaat tientjes meer betalen voor internet, tv en bellen’

Afbeelding: Getty Images

Een groot deel van de Nederlanders gaat meer betalen voor internet, televisie en bellen.

De grootste telecomaanbieders KPN en Ziggo maken binnenkort hun nieuwe tarieven bekend. Volgens prijsvergelijker Pricewise kunnen consumenten dit jaar een gemiddelde prijsstijging van 27 euro per jaar verwachten.

Pricewise verwacht dat KPN de tarieven vanaf juli met 2,50 euro per maand verhoogt. „Bij KPN ligt de investering in het netwerk en de uitrol van glasvezel aan de prijsstijging ten grondslag”, zegt telecomexpert Jeroen Snellen van de vergelijkingssite. Ziggo zou de tarieven in juli met 2 euro per maand verhogen. Ook Ziggo investeert in het netwerk zodat er hogere downloadsnelheden kunnen worden geleverd.

De verwachte stijging voor dit jaar is wat hoger dan die van 2020. Toen was de gemiddelde stijging 20 euro. De afgelopen drie jaar stegen de telecomtarieven voor de consument elk jaar met gemiddeld 25 euro.

T-Mobile liet de prijzen eerder dit jaar al stijgen met de toen geldende inflatiecorrectie van 1,6 procent. Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen en over te stappen. Volgens Pricewise is dat waarschijnlijk het geval bij KPN en Ziggo. De prijsvergelijker verwacht dat de providers hun tarieven begin mei bekendmaken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee