Weer geen vieringen bij Leenderkapel in meimaand; kapel wel open op zondagen in mei voor opsteken kaarsje

De vieringen bij de kapel worden doorgaans goed gezocht. © Stichting Leenderkapelletje Schaesberg

De meimaand-vieringen bij de Leenderkapel in Landgraaf kunnen (weer) niet doorgaan.

Door de grote onzekerheid omtrent de coronamaatregelen heeft het bestuur van de kapel besloten dat het niet verantwoord is om de vieringen te laten plaatsvinden. De vieringen bij Leenderkapel of Kapel van Leenhof worden in mei doorgaans door honderden belangstellenden bezocht.

Vooralsnog mogen bij kerkdiensten maar dertig personen aanwezig zijn, die zich vooraf aanmelden en anderhalve meter uit elkaar moeten blijven staan of zitten. Bij de 400 jaar oude kapel in het Kapellerbos in Schaesberg is dit niet te handhaven. Daarom gaan voor het tweede achtereenvolgende jaar de vieringen in de Mariamaand mei niet door. Het is wel de bedoeling dat op de zondagen in mei de kapel ’s middags open is, zodat belangstellenden individueel in de kapel een kaarsje bij Maria kunnen opsteken.

Zomermaanden

Normaal gesproken is er in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdagmorgen een viering bij de kapel. Of deze doorgaan, is afhankelijk van de situatie op dat moment en de maatregelen die dan gelden. Berichten hierover zijn onder meer te volgen via website of de Facebookpagina van de kapel. De website is onlangs helemaal vernieuwd: www.leenderkapel.nl