Kleding en schoenen massaal terug naar webwinkel

Print
Kleding en schoenen massaal terug naar webwinkel

Afbeelding: Hollandse Hoogte

Nederlanders hebben afgelopen jaar bijna 23 miljoen aankopen bij webwinkels teruggestuurd.

Dat komt neer op 7 procent van alle bestellingen, meldt marktonderzoeker Multiscope na een onderzoek onder bijna 3200 mensen. Vooral kleding stuurden we vaak terug. Daarvan ging een op de drie bestelde artikelen retour.

Ongeveer de helft van de mensen die vorig jaar iets bestelden bij een webwinkel stuurde afgelopen jaar minimaal één keer iets terug. Gemiddeld ging het om vier pakketjes per persoon.

Van kleding en schoenen bestelt een vijfde meerdere versies, zoals verschillende maten of kleuren. Zo kan thuis na gepast te hebben de keuze worden gemaakt en de rest gaat terug naar de winkel. De meeste mensen die kleding terugstuurden (43 procent) zeiden dat te doen omdat de bestelling niet aan de verwachting voldeed.

Waar kleding het vaakst werd geretourneerd, gebeurde dat met films, muziek en boeken het minst vaak. Daarvan ging slechts een op de vijftig bestellingen terug naar de webwinkel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee