Bergen Toen en Nu toont project Crappa op eigen website

Bergen Toen en Nu toont project Crappa op eigen website

Frank Zappa. Afbeelding: Website Bergen Toen en Nu

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De werkgroep van Bergen Toen en Nu heeft het project Crappa online gezet. Het project over het voormalige jongerencentrum bevat veel foto’s, herinneringen en een diashow.

De naam Crappa refereerde aan een poster van toenmalig popicoon Frank Zappa, zittend op een wc. ‘Frank Zappa on the Crappa’.

In september 1971 werd het Bergense jongerencentrum opgericht onder de naam Stichting Open Jeugd Bergen. Het centrum was beter bekend onder de naam Jongerencentrum Crappa en groeide uit tot een begrip in de regio Bergen.

De ruimte die het jongerencentrum tot zijn beschikking had, lag aan het industrieterrein. Later werd de naam Crappa veranderd in Step-In. De cartoons in het project zijn gemaakt door wijlen Geert Daemen.

Mensen die interessante foto’s, anekdotes of artikelen hebben van Crappa worden gevraagd deze te sturen via e-mail. Klik hier voor meer informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee