Renstal Mercedes ziet in dat het snellere pitstops moet maken

Print
Renstal Mercedes ziet in dat het snellere pitstops moet maken

De pitstops van Mercedes moeten sneller. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Formule 1-team Mercedes werkt aan een snellere pitstop. Het team van wereldkampioen Lewis Hamilton heeft ingezien dat het tijd verliest op Red Bull bij het wisselen van de banden tijdens de grand-prixraces.

„We zijn niet de beste, zo eerlijk moeten we zijn”, zei technisch directeur Andrew Shovlin in een debrief na de Grote Prijs van Emilia Romagna van afgelopen zondag, die Max Verstappen won. Zo duurde de eerste pitstop van Hamilton veel te lang, omdat een van de wielpistolen niet goed werkte. „We verliezen tijd bij de pitstops en dat is iets waar we al een tijdje op focussen. Zeker op de lange termijn kijken we naar wat we kunnen doen met onze bemanning en onze uitrusting om de pitstop sneller te laten verlopen.”

Reputatie

Gek genoeg maakte Mercedes-coureur Valtteri Bottas tijdens de race op Imola de snelste pitstop van allemaal, namelijk 2,24 seconden. Het was echter voor het eerst in 42 races dat Mercedes de snelste pitstop maakte.

Red Bull heeft wat dat betreft een veel betere reputatie. De renstal van Verstappen heeft verreweg de beste bandenwisselaars. Vorig seizoen had Red Bull in vijftien van de zeventien races de snelste pitstop. Het team heeft ook het record in handen met 1,87 seconden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee