Bloemen leggen dodenherdenking Koningsplein Maastricht via tijdslot, om drukte te voorkomen

Print
Bloemen leggen dodenherdenking Koningsplein Maastricht via tijdslot, om drukte te voorkomen

Dodenherdenking 2020 op het Koningsplein geschiedde in bijzijn van slechts enkele aanwezigen, waaronder oud-gouverneur Theo Bovens. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Belangstellenden die op 4 mei bloemen willen leggen bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht, als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, kunnen dat enkel doen via een tijdslot.

Dat laat organiserend Comité Dodenherdenking Maastricht-Oost weten. Het comité wil organisaties, verenigingen en privépersonen op die manier verspreid over de dag de gelegenheid geven in alle rust een bloemenhulde te kunnen brengen. De publieke ceremonie rond 8 uur ’s avonds gaat ook dit jaar niet door.

Het comité zal ’s avonds wel zorgen dat het vuur brandt en dat er gevlagd wordt. In 2019, de laatste keer dat er publiek aanwezig kon zijn, waren er meer dan vijfhonderd mensen aanwezig bij de 4 mei-ceremonie op het Koningsplein.

Organisaties en verenigingen die een bloemenhulde willen brengen kunnen dit kenbaar maken via clexis56@gmail.com of via 06-11223336. Zij krijgen een tijdslot toegewezen waarop zij in alle rust en conform de geldende coronaregels hun eerbetoon kunnen brengen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee