Tuchtcommissie spreekt turncoach Gerben Wiersma vrij: ‘Ook voor mij was en is dit een heftige periode’

Print
Tuchtcommissie spreekt turncoach Gerben Wiersma vrij: ‘Ook voor mij was en is dit een heftige periode’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Turncoach Gerben Wiersma is door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) vrijgesproken van beschuldigingen van overtreding van het Algemeen tuchtreglement 2020.

Wiersma, voormalig bondscoach van de vrouwen, was een van de coaches tegen wie klachten waren ingediend door (oud-)turnsters. Dat gebeurde nadat afgelopen zomer tal van getuigenverklaringen waren afgelegd over fysieke en psychische intimidatie door coaches in het vrouwenturnen, met name in het verleden.

Gevoelens

Wiersma trok zich eerder dit jaar terug als bondscoach. „Het raakt me dat er turnsters zijn die in het verleden negatieve ervaringen hebben opgedaan in hun carrière en kennelijk deels bij mij. Daarom wil ik ook op geen enkele wijze voorbijgaan aan hun gevoelens”, zegt hij in een reactie. „Dat staat voor mij los van de voor mij positieve uitkomst in deze procedure. Ook voor mij was en is dit een heftige periode waar voor mij persoonlijk nu gelukkig een streep onder kan worden gezet, nu is vastgesteld dat er geen sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee