Investering van 67 miljoen euro in Nederlandse beleggingsapp BUX

Print
Investering van 67 miljoen euro in Nederlandse beleggingsapp BUX

Afbeelding: ANP

De Nederlandse beleggingsapp BUX heeft bij een nieuwe investeringsronde 80 miljoen dollar (67 miljoen euro) opgehaald.

Het geld komt onder meer van de op de Amsterdamse beurs genoteerde techinvesteerder Prosus en het Chinese technologieconcern Tencent. Verder draagt oprichter en topman Nick Bortot van BUX het stokje over aan Yorick Naeff bij de Amsterdamse onderneming. Naeff was een van de eerste werknemers van BUX.

Missie

Naeff was voorheen operationeel directeur en verantwoordelijk voor de activiteiten van de beleggingsapp in het Verenigd Koninkrijk. „’Het is mijn persoonlijke missie om beleggen voor elke Europeaan toegankelijk te maken op een gebruiksvriendelijke, betaalbare en veilige manier”, zegt de 37-jarige Naeff over zijn benoeming. „Ik ben ervan overtuigd dat hij BUX de komende jaren naar een nog hoger niveau zal tillen”, aldus oprichter Bortot, die aanblijft als bestuurslid bij het bedrijf.

Via BUX. dat is gelanceerd in 2014, kunnen mensen commissievrij beleggen met de smartphone. Met het extra geld wil de mobiele broker verder uitbreiden in Europa. De app is actief in verschillende Europese landen en bereikte onlangs de mijlpaal van een half miljoen actieve klanten, nu onder meer door de coronacrisis en de lage spaarrentes veel meer mensen zijn gaan beleggen. BUX is naar eigen zeggen de snelst groeiende mobiele broker van Europa die zich vooral richt op jongeren die weinig ervaring hebben met beleggen. De laatste tijd doen beleggingsapps voor particulieren het erg goed door de instroom van nieuwe klanten die willen profiteren van de fors stijgende beurskoersen.

Investeerders

Naast Prosus en Tencent doen ook andere grote investeerders mee aan de investeringsronde waaronder ABN AMRO Ventures, net als bestaande aandeelhouders van BUX. Een woordvoerster van BUX wilde desgevraagd niet zeggen wat de waardering van het bedrijf bij de nieuwe investeringsronde is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee