Nieuwe eigenaar wil Fletcher Hotels helpen met verdere groei

Print
Nieuwe eigenaar wil Fletcher Hotels helpen met verdere groei

Afbeelding: Johannes Timmermans

Fletcher Hotels krijgt een nieuwe eigenaar. De Amsterdamse investeerder Egeria wil de naar eigen zeggen grootste hotelketen van Nederland graag helpen om verder te groeien.

Fletcher runt nu nog 103 hotels, maar streeft ernaar om over een aantal jaar meer dan 150 hotels in Nederland te hebben. Ook zou de keten graag over de grens uitbreiden.

Topman Rob Hermans van Fletcher benadrukt dat de keten ondanks de coronacrisis nog steeds een gezond bedrijf is. „Afgelopen jaar is ook voor Fletcher Hotels een bijzonder moeilijk jaar geweest. Echter met het einde van de coronamaatregelen in zicht, zien we de bezetting weer stijgen en zijn we ervan overtuigd dat we een hele goede zomer voor de boeg hebben”, zegt hij.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Egeria neemt de kleinere belangen van aandeelhouders NIBC en Xead over en wordt zo in een klap meerderheidsaandeelhouder van Fletcher. Het management van de keten houdt ook nog aandelen in handen.

Egeria bestaat al sinds 1997 en richt zich met zijn investeringen vooral op middelgrote ondernemingen. De investeerder heeft ook ervaring met internationale expansie. Fletcher denkt die kennis en kunde goed te kunnen gebruiken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee