Enkele snelheidsremmende maatregelen op Echterstraat-Sint Joosterweg in Echt

Print
Enkele snelheidsremmende maatregelen op Echterstraat-Sint Joosterweg in Echt

Afbeelding: Gemeente Echt-Susteren

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De gemeente Echt-Susteren gaat vanaf volgende week extra enkele snelheidsremmende maatregelen realiseren op de Echterstraat-Sint Joosterweg in Echt.

In 2019 zijn al enkele aanpassingen gedaan om de snelheid te verlagen. Op enkele weggedeeltes blijkt echter dat er toch nog te hard wordt gereden.

Maatregelen

Tussen de zijwegen Clarastraat-Hoogveldsweg en Op den Dijk-Bergstraat ligt de snelheid te hoog. Hier worden ‘bus- en hulpdienstvriendelijke’ drempels geplaatst. Ter hoogte van de overgang van 30 km/u en 50 km/u op de Sint Joosterweg wordt een versmalling geplaatst. Verkeer wordt op deze manier bewuster gemaakt van de 30-kilometerzone. Wethouder Peter Ruijten op de website van de gemeente Echt-Susteren laat weten: ,,Door deze verkeersmaatregelen wordt de snelheid van 30 kilometer per uur afgedwongen, dit komt de verkeersveiligheid ten goede.”

Hingenderstraat

Als vervolg op deze maatregelen wordt binnenkort de situatie op de Hingenderstraat bekeken. Hierin is met name de positie van de fietser een aandachtspunt als ontbrekende schakel tussen de Sint Joosterweg en Heerdstraat-Schrevenhofsweg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee