Twee torens op hoogte, bouw van windpark Ospeldijk vordert gestaag

Print
Twee torens op hoogte, bouw van windpark Ospeldijk vordert gestaag

De bouw van Windpark Ospeldijk met ver weg op de achtergrond de windmolens aan de overkant van de Noordervaart. Daar verschijnt parallel aan de vijf windmolens van Neer windpark Egchelse Heide met nog eens vijf turbines. Afbeelding: Peter Schols

Ospeldijk -

Waren in maart nog vooral de transporten van onderdelen over water en weg te zien, sinds deze week torenen de eerste twee windmolens van Nederweert boven het landschap uit.

In totaal zullen vier windmolens met een ashoogte van 135 meter hoog parallel aan de Venloseweg in Ospeldijk verschijnen. De eerste turbine van Windpark Ospeldijk is opgebouwd, aan de tweede moeten de rotorbladen nog worden bevestigd en van de andere twee liggen de onderdelen klaar. Aan de andere kant van de Noordervaart verschijnen bovendien vijf windmolens van Windpark Egchelse Heide. De bouw daarvan is via een livestream te zien. Van de bouw van Windpark Ospeldijk verschijnen regelmatig (drone)beelden op de website van energiecoöperatie Zuidenwind.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen