Twee torens op hoogte, bouw van windpark Ospeldijk vordert gestaag

Print
Twee torens op hoogte, bouw van windpark Ospeldijk vordert gestaag

De bouw van Windpark Ospeldijk met ver weg op de achtergrond de windmolens aan de overkant van de Noordervaart. Daar verschijnt parallel aan de vijf windmolens van Neer windpark Egchelse Heide met nog eens vijf turbines. Afbeelding: Peter Schols

Ospeldijk -

Waren in maart nog vooral de transporten van onderdelen over water en weg te zien, sinds deze week torenen de eerste twee windmolens van Nederweert boven het landschap uit.

In totaal zullen vier windmolens met een ashoogte van 135 meter hoog parallel aan de Venloseweg in Ospeldijk verschijnen. De eerste turbine van Windpark Ospeldijk is opgebouwd, aan de tweede moeten de rotorbladen nog worden bevestigd en van de andere twee liggen de onderdelen klaar. Aan de andere kant van de Noordervaart verschijnen bovendien vijf windmolens van Windpark Egchelse Heide. De bouw daarvan is via een livestream te zien. Van de bouw van Windpark Ospeldijk verschijnen regelmatig (drone)beelden op de website van energiecoöperatie Zuidenwind.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee