Voor juli 2022 rookmelders in alle huizen Woonpunt

Print
Voor juli 2022 rookmelders in alle huizen Woonpunt

Afbeelding: Woonpunt

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken -

Alle zestienduizend woningen van Woonpunt worden voor 1 juli 2022 voorzien van rookmelders. De eerste werd onlangs geplaatst door bestuurder Wim Hazeu.

De overheid wil per die datum rookmelders verplichten in iedere woning in Nederland. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar er ligt een wetsvoorstel om de regel ook in te voeren voor bestaande bouw.

Lees ook: Ook hogere huren gaan bij corporatie Woonpunt niet omhoog

„Ongeacht wetgeving gaat Woonpunt in het belang van de veiligheid van haar huurders rookmelders in alle woningen plaatsen,” aldus een woordvoerder.

De woningcorporatie heeft gekozen voor zogenaamde lithium rookmelders, waarvan de batterijen zo’n tien jaar meegaan. ETI Kontakt zorgt voor de montage.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen