Schnitzelparadies Roermond fungeert als keuken voor ‘iftar’ tijdens ramadan

Print
Schnitzelparadies Roermond fungeert als keuken voor ‘iftar’ tijdens ramadan

In het Schnitzelparadies worden dagelijks grote hoeveelheden voedsel bereid voor 600 maaltijden die bij moslims in heel Limburg worden bezorgd tijdens de ramadan. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De coronapandemie mag dan slecht zijn voor de horeca, de ramadan vaart wel bij de sluiting van de restaurants. Zaalvoetbalclub De Tigers uit Roermond mag tijdens de vastenmaand gebruikmaken van het Schnitzelparadies van horecamagnaat Wim Cox om dagelijks voor zeshonderd moslims eten te bereiden.

Mèt hulp van het personeel van Cox. Het initiatief ontstond vorig jaar, omdat mensen niet bij elkaar mogen komen om samen de iftar te nuttigen, de maaltijd tijdens de vastenmaand. De Tigers bezorgen de maaltijden inmiddels in diverse steden in Limburg bij moslims die het niet breed hebben. Gratis en voor niks. Het initiatief wordt bekostigd via sponsors.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen