Schnitzelparadies Roermond fungeert als keuken voor ‘iftar’ tijdens ramadan

Print
Schnitzelparadies Roermond fungeert als keuken voor ‘iftar’ tijdens ramadan

In het Schnitzelparadies worden dagelijks grote hoeveelheden voedsel bereid voor 600 maaltijden die bij moslims in heel Limburg worden bezorgd tijdens de ramadan. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De coronapandemie mag dan slecht zijn voor de horeca, de ramadan vaart wel bij de sluiting van de restaurants. Zaalvoetbalclub De Tigers uit Roermond mag tijdens de vastenmaand gebruikmaken van het Schnitzelparadies van horecamagnaat Wim Cox om dagelijks voor zeshonderd moslims eten te bereiden.

Mèt hulp van het personeel van Cox. Het initiatief ontstond vorig jaar, omdat mensen niet bij elkaar mogen komen om samen de iftar te nuttigen, de maaltijd tijdens de vastenmaand. De Tigers bezorgen de maaltijden inmiddels in diverse steden in Limburg bij moslims die het niet breed hebben. Gratis en voor niks. Het initiatief wordt bekostigd via sponsors.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee