Olympische ploeg Brazilië hoopt in Tokio opnieuw op Neymar

Print
Olympische ploeg Brazilië hoopt in Tokio opnieuw op Neymar

Neymar (rechts) haalt namens Paris Saint-Germain uit tegen Bayern München in de Champions League. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Het Braziliaanse olympische voetbalelftal hoopt over drie maanden tijdens de Olympische Spelen in Tokio opnieuw te kunnen beschikken over Neymar. Met de aanvaller in de ploeg veroverde de ploeg in 2016 een gouden plak tijdens de Spelen van Rio de Janeiro.

„Gezien het feit dat we een zo sterk mogelijk elftal willen hebben, zou Neymar onze belangrijkste speler zijn”, zei bondscoach André Jardine. De coach gaf ook aan dat het „moeilijk” zal worden de speler van Paris Saint-Germain te overtuigen.

Na het seizoen doet de 29-jarige Neymar mee aan de Copa America in Argentinië en Colombia, van 13 juni tot en met 11 juli. Het olympisch voetbaltoernooi begint anderhalve week later.

Olympische ploeg Brazilië hoopt in Tokio opnieuw op Neymar
Neymar (midden) is blij met het olympisch goud in 2016. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Brazilië is op de Spelen ingedeeld met Duitsland, Ivoorkust en Saudi-Arabië. Ieder team mag achttien spelers selecteren waarvan er drie ouder zijn dan 23 jaar. Vijf jaar geleden versloeg Brazilië Duitsland in de olympische finale. Neymar scoorde in de eindstrijd (1-1) en was trefzeker in de beslissende strafschoppenreeks.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 22 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee