Alle drie de lintjes van Nederweert zijn uitgedeeld in de kern Eind

Print
Alle drie de lintjes van Nederweert zijn uitgedeeld in de kern Eind

Afbeelding: ANP

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In Nederweert hebben dit jaar drie mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Alle drie wonen ze in Nederweert-Eind.

Voor haar inzet voor de berging van vermiste bemanningsleden van een bommenwerper die in de gemeente Echt-Susteren crashte, is Marleen Jennissen (67) op haar thuisadres in Nederweert-Eind onderscheiden. Jennissen bouwde een intensief en persoonlijk contact op met de nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden en deed historisch onderzoek naar gecrashte vliegtuigen in Echt-Susteren. Van 2015 tot 2019 was zij actief voor de Stichting berging Stirling W7630 MG-M. Door haar vasthoudendheid en geholpen door een documentaire op NPO2, en daarmee gepaard gaande landelijke aandacht voor de vele nog niet geborgen vliegtuigen in Nederland, is in september 2019 haar doel bereikt: de daadwerkelijke berging van de Stirling bij de Abdij Lilbosch. Op dit moment is ze bezig met onderzoek naar de deportaties van inwoners van Echt naar Friesland en met onderzoek naar een crash in de Biesbosch. Sinds begin 2020 is zij ook actief als vrijwilligster van openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind en de Open Inloop d’Indj.

In museum Eynderhoof is Hans Heijnen (54) uit Nederweert-Eind een lintje opgespeld. Heijnen is sinds 1993 actief voor tennisvereniging Eynderveld in Nederweert-Eind en voor carnavalsvereniging De Piepkukes in Nederweert-Eind waar hij van 2004 tot en met 2007 een bestuursfunctie vervulde. Van 1997 tot en met 2018 is Heijnen actief geweest voor voetbalclub RKSV Eindse Boys in Nederweert-Eind. Al 21 jaar (sinds 2000) kan vrijwel iedere vereniging en instelling uit de kern Eind een beroep op hem doen als het gaat om het ontwerpen van logo’s en drukwerk. Zo is hij regelmatig en belangeloos actief voor basisschool De Tweesprong, Seniorenvereniging Eind, Dorpsraad Eind en Buurtschap Eendracht Nederweert-Eind. Sinds 2005 is Heijnen ook actief als vrijwilliger voor de Eynderhoof, onder meer als standwerker in de oude drukkerij De Piependje Pörs waar het ambachtelijk drukkersvak wordt gedemonstreerd.

In de Sint Gerardus Majellakerk waar Marc Beelen (50) uit Nederweert-Eind sinds 2014 koster is, heeft burgemeester Birgit Op de Laak hem onderscheiden vanwege zijn vrijwillige inzet in Weert en Nederweert. Beelen is van 1990 tot 2010 actief geweest als vrijwilliger voor het Gilde van Wieërter Stadsschötte Ste. Catharina 1480 en van 1990 tot 2017 met de organisatie van Festeynder in Nederweert-Eind. Sinds 1992, toen hij samen met zijn tweelingbroer prins was, is hij betrokken bij carnavalsvereniging De Piepkukes in Nederweert-Eind waar hij sinds vijf jaar bestuurslid en vorst is. Van 1993 tot 2016 is Beelen actief geweest voor de Stichting Lambieck Knoup Wieërt en sinds 1997 is hij als vrijwilliger actief voor het Schuttersgilde St. Lucie Nederweert waar hij acht jaar voorzitter van is geweest. Al 12 jaar zet hij zich in voor de Venerabele broederschap van Onse Lieve Vrouwe tot Weert 1404 en van 1998 tot en met 2015 was hij dé Hulpsinterklaas voor Nederweert-Eind. Beelen is bovendien vier jaar bestuurslid en voorzitter geweest van de Gerardusbuurt Nederweert-Eind en hij is sinds 2013 actief voor de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee