Minder coronatestbewijzen en -uitslagen door storing

Print
Minder coronatestbewijzen en -uitslagen door storing

Afbeelding: ANP

Door een storing geeft de CoronaCheck-app momenteel niet aan iedereen de testbewijzen die toegang verlenen tot de uitjes van de proef Testen voor Toegang. Ook wachten sommige mensen al sinds donderdag op een sneltestuitslag, die normaal binnen het half uur bekend is. Dat meldt Testen voor Toegang aan het ANP. Hoe lang de storing nog duurt, en hoeveel mensen erdoor zijn getroffen, is niet bekend.

De CoronaCheck-app, waarin een negatieve sneltestuitslag wordt omgezet in een QR-code die toegang verleent tot proefuitjes, heeft moeite met speciale tekens, zoals spaties of streepjes, in namen. Daardoor kan het nu zo zijn dat iemand met de naam Jan-Willem zijn testuitslag niet krijgt omgezet in een testbewijs. Ook wacht een groep mensen al langere tijd dan normaal op zijn testuitslag, is te lezen op Twitter. De oorzaak daarvan is nog niet bekend.

Lees ook: Het prikken gaat de goede kant op, maar wanneer zien we effect?

Mensen die problemen ervaren met de CoronaCheck-app mogen bij de ingang van de evenementenlocatie de mail met de testuitslag tonen, in plaats van de QR-code. Wie wacht op een sneltestuitslag moet contact opnemen met de helpdesk van sneltestaanbieder Lead Healthcare, adviseert Testen voor Toegang.

Vanavond zijn bijna 15.000 bezoekers welkom bij onder meer verschillende poppodia en het eredivisieduel tussen Willem II en RKC Waalwijk. Testen voor Toegang verzekert dat de toegang voor de mensen die hinder ondervinden, niet in het geding hoeft te komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee