Basic-Fit haalt 204 miljoen euro op bij beleggers

 © ANP

ANP

Fitnessketen Basic-Fit heeft 204 miljoen euro opgehaald door 6 miljoen nieuwe aandelen uit te geven.

Dit extra geld kan het bedrijf goed gebruiken. Door lockdowns kwam er in het eerste kwartaal van 2021 nog amper geld binnen.

Banken hebben al aangegeven dat ze hun krediet aan de uitbater van sportscholen best willen verhogen, maar ze zouden dat alleen doen als Basic-Fit ook het eigen kapitaal zou aansterken. Het fitnessbedrijf wil daarnaast een eerdere lening terugbetalen met een deel van de opbrengst van de aandelenuitgifte.

Basic-Fit presenteerde donderdag zijn eerstekwartaalcijfers. Doordat vrijwel alle 905 vestigingen van het bedrijf dicht moesten wegens lockdowns, kelderde de omzet met 92 procent tot 10,7 miljoen euro. Het bedrijf houdt er rekening mee dat in Nederland sportscholen vanaf 11 mei weer open mogen, en hoopt dat Frankrijk en België daarna snel volgen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal