Spelers van Schalke mogen zelf bepalen of ze nog voor club willen spelen

Print
Spelers van Schalke mogen zelf bepalen of ze nog voor club willen spelen

De spelers van Schalke, onder wie Klaas-Jan Huntelaar (midden), mogen zelf bepalen of ze nog voor de club spelen. Afbeelding: EPA

De voetballers van Schalke 04 mogen zelf bepalen of ze tijdens het restant van de Bundesliga voor de club willen uitkomen. Een aantal spelers werd dinsdag belaagd na de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Door de 1-0-nederlaag degradeerde Schalke, de club van Klaas-Jan Huntelaar, uit de Bundesliga.

„Ik kan met het standpunt leven als een speler de resterende vier wedstrijden niet voor Schalke wil spelen”, zei bestuurslid Peter Knäbel tegenover Bild. Volgens Knäbel voeren medewerkers van de club individuele gesprekken met de spelers en wordt er indien gewenst hulp aangeboden. „Er was sprake van grote agressie. Spelers moesten vluchten”, zei een woordvoerder van de politie over de gebeurtenissen van dinsdagavond. Het belagen van de spelers wordt nog onderzocht.

Lees ook: Huub Stevens over degradatie Schalke 04: ‘Ontzettend droevig. En het wordt niet gemakkelijk om direct terug te keren naar de Bundesliga’

Schalke 04 komt komend weekend niet in actie omdat de beoogde tegenstander, Hertha BSC, in quarantaine zit. Op 8 mei wacht Schalke 04 de uitwedstrijd tegen Hoffenheim.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 22 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee