Dertien inwoners van de gemeente Weert gedecoreerd

Print
Dertien inwoners van de gemeente Weert gedecoreerd

Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In de gemeente Weert hebben dit jaar dertien inwoners een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Tenzij anders vermeld, zijn de gedecoreerden aan de vooravond van Koningsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Miep Coolen – Cardinaal uit Swartbroek is onderscheiden omdat zij zich onder meer sinds 1983 inzet als vrijwilliger voor de parochie Sint Cornelius Swartbroek. Al bijna net zolang (sinds 1985) is ze vrijwilliger bij Schutterij Sint Cornelius Swartbroek. Bovendien is ze sinds 1993 bestuurslid van de Vrouwenvereniging Swartbroek.

Al 19 jaar is Katrien Cup – Weekers vrijwilliger in buurthuis Fatima. De inwoonster van de wijk Keent in Weert is sinds 2006 actief als omroepster bij Weert FM (voorheen Huisomroep Weert). Vanaf 1995 heeft zij zich twintig jaar lang ingezet als mantelzorger. Verder is ze al vijf jaar een van de artiesten van History Weert, een groep die oude liedjes (van bijvoorbeeld Imca Marina, of de Zangeres zonder naam) ten gehore brengt.

Sinds 1981 is Lukie Dentener – Florack uit Weert trainer en coach bij Turn- en Gymnastiekvereniging Jan van Weert. Daarnaast zet ze zich ook al 24 jaar in als mantelzorger. Tevens is ze vrijwilliger bij Stichting Sint Nicolaas Weert.

Mia Janssen – Van den Berken uit Weert is sinds 1993 bestuurslid van Veilig Verkeer Afdeling Weert. Ze 28 jaar lang vrijwilliger geweest bij Schutterij Sinte Catharina 1480 Weert en doet sinds 1990 vrijwilligerswerk voor de Sint Oda Parochie. Ook zet ze zich in voor het Gemeentearchief Weert en Tafeltje-dek-je.

De in Stramproy woonachtige Mariet Kessels – Moonen is al sinds 1987 vrijwilliger de parochie Sint Willibrordus Stramproy. In 2013 kon ook de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest Stramproy op haar rekenen. Ze is verder 33 jaar lang als mantelzorger actief geweest.

Harrie Kuipers uit Weert is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2002 was hij mede-oprichter van het Netwerk Palliatieve Zorg Weert, waarvoor hij nog actief is. Hij was twaalf jaar lang bestuurslid en vrijwilliger voor het CDA Weert en is sinds 2000 vicevoorzitter bij het Franciscus Hospice Weert. Als vrijwilliger is hij ook al 21 jaar actief voor NL Doet.

Tot 2012 is Yvonne Lemmen – Lagarde in Gouda onder meer actief geweest als gastvrouw op de spoedeisende hulp van het Groene Hart Ziekenhuis. Ze woont inmiddels in Weert en is coördinator van het maatjesproject van Stichting Humanitas. Ook doet ze al vele jaren vrijwilligerswerk voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Weert. Sinds 2019 is ze bestuurslid bij Stichting Vrienden van Hornehoof.

Jan Lemmen was tot 2012 stadsgids in Gouda. Na zijn komst naar Weert had hij de lokale geschiedenis binnen een jaar bestudeerd en werd ook hier stadsgids. Hij is nog steeds secretaris van Stadsgidsen Weert en vrijwilliger bij Stichting de Aldenborgh. Vier jaar lang was hij taalcoach in het asielzoekerscentrum Weert. Sinds 2019 is hij lid van de commissie Cultuurhistorie gemeente Weert.

Tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd Harry Peters uit Weert. Sinds 1988 vervult hij diverse functies bij Atletiek- en Wandelsportvereniging Weert. Hij was penningmeester en vicevoorzitter van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2001 en vier jaar lang fractievoorzitter van de VVD Weert. Hij was 17 jaar lang vrijwilliger bij de Atletiekunie en van 2014 tot 2017 penningmeester bij Vrienden van de Atletiek.

Jeanny Peters – Houben uit Weert is mantelzorger. Sinds 1995 is ze actief als trainer en vrijwilliger voor Atletiek Vereniging Weert. Verder was ze 15 jaar lang teamcaptain bij Tennisclub Lichtenberg Weert.

Al 31 is Henk Schaekers uit Weert drijvende kracht in het bestuur van de Model Spoorweg Vereniging Weert. Sinds 1994 is hij ook vrijwilliger en penningmeester bij de Stedelijke Harmonie Sint Antonius Weert. Jarenlang was hij actief voor de jeugdcommissie Scouting Keent Moesel. Hij is sinds 2016 penningmeester van Stichting Muziekhuis Weert en doet vrijwilligerswerk in de Sponsorwinkel.

Jan Verbeek uit Stramproy was van 1996 tot 2010 penningmeester van het Weerter Mannenkoor. Daarvoor was hij al jaren in Vlodrop actief, onder meer als lid van het kerkbestuur. Sinds 2003 is hij ouderenadviseur bij de Ouderenvereniging Sint Willibrordus Stramproy. Hij is al 13 jaar lid van de Participatieraad Weert en sinds 2010 secretaris van de Senioren Koepel Weert.

Tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd Anna Veugen uit Weert. Sinds 1982 is ze in verschillende functies actief voor de Kring Weert van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG). Al bijna net zolang doet ze dat ook voor de Sectie Genealogie van dat genootschap. Sinds 1992 is ze lid van het hoofdbestuur van het LGOG. Al 11 jaar is ze vrijwilliger bij Stichting De Aldenborgh.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee