Vier tips voor het inrichten van het perfecte thuiskantoor

Print
Vier tips voor het inrichten van het perfecte thuiskantoor

Afbeelding: Pexels.com

Ondertussen zijn de meeste Nederlanders al ongeveer een jaar met name aan het thuiswerken. Dit bevalt veel mensen wel, al is natuurlijk niet iedereen liefhebber van het werken vanuit huis. Toch is de kans groot dat dit na de pandemie ook nog gewoon blijft. Bedrijven lijken namelijk wel fan te zijn van het thuiswerken, al zullen ze het thuiswerken in de toekomst niet verplichten natuurlijk. Toch is het dan wel handig om een perfect thuiskantoor te hebben, wat je kunt inrichten met behulp van de onderstaande tips.

Gebruik een tweede monitor

Een tweede monitor zorgt echt voor veel extra productiviteit. Een extra scherm maakt zoveel taken eenvoudiger, zoals bijvoorbeeld coderen, ontwerpen, schrijven en onderzoeken. Het maakt multitasking ook toegankelijker. Als je niet van jongleren met vensters op je laptop houdt, zou een tweede monitor bovenaan je verlanglijstje moeten staan. Voor de beste resultaten koop je hetzelfde model als je huidige opstelling op het werk, zodat je dezelfde schermgetrouwheid en ervaring hebt. Hierdoor zal het werken vanuit huis zo goed als hetzelfde voelen als het werken op kantoor.

Investeer in een comfortabele stoel

Een comfortabele stoel is het hart van een productief thuiskantoor. Je zult er bijna de helft van je dag aan besteden. Investeren in een goed exemplaar zal dan ook een aanzienlijk verschil maken in je werkleven. Het kiezen van de juiste bureaustoel kan daarentegen wel een grote uitdaging zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel exemplaren verkrijgbaar op de markt die erg verschillen. Ook de prijzen variëren flink bij de stoelen. Je moet bij het kopen van een bureaustoel overigens sowieso letten op de juiste pasvorm van de rug-, dijbeen- en armsteun. Je wilt immers geen last krijgen van je lichaam door een slechte stoel.

Kies voor een zit-sta bureau

Voor een thuiskantoor zul je natuurlijk kantoormeubilair moeten kopen, zoals de stoel die net al genoemd is. Daarnaast zal een bureau ook nodig zijn, waarbij je het beste kunt kiezen voor een zit-sta bureau. Onderzoeken tonen namelijk aan dat langdurig zitten slecht is voor je gezondheid. Door een zit-sta bureau aan te schaffen kun je dus je positie variëren. Zo nu en dan kun je zitten, maar je kunt het bureau ook verhogen zodat je staand kunt werken. Dit is volgens de onderzoekers een stuk beter voor je gezondheid. Ook zal dit je productiviteit en focus verbeteren.

Volg de ergonomische regels

Minimaliseer bovendien de schade die urenlang zitten aan je lichaam veroorzaakt door ergonomische regels te volgen. Richt je werkruimte thuis daarom zo in dat je rug en nek recht zijn en je armen evenwijdig aan de vloer. Hierbij is de hoogte van het bureau natuurlijk van belang, terwijl de bureaustoel die je hebt gekocht ook goed bij je lichaam moet passen. Je kunt bovendien de ergotron-werkruimteplanner gebruiken als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je werkruimte. Deze hulpmiddel zal je precies vertellen waar je je monitor, toetsenbord, stoel en bureau moet neerzetten op basis van je lengte.