Willem II loopt weg bij VVV; Pavlidis bezorgt Tilburgse ploeg kostbare zege op RKC

Print
Willem II loopt weg bij VVV; Pavlidis bezorgt Tilburgse ploeg kostbare zege op RKC

Matchwinnaar Vangelis Pavlidis van Willem II Afbeelding: ANP

Willem II heeft onderin de eredivisie een belangrijke overwinning behaald. Het elftal van trainer Zeljko Petrovic versloeg RKC met 1-0. Waardoor het verschil met de belangrijke nummer 16 (VVV) drie punten is. De Venlose ploeg komt morgen in actie bij Sparta.

De nummer 16 moet play-offs spelen om handhaving veilig te stellen, de nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks.

Vangelis Pavlidis maakte in de beginfase van de tweede helft het doelpunt in Tilburg, waar voor het eerst sinds september weer een beperkt aantal toeschouwers welkom was.

De zege van Willem II was verdiend. Onder aanvoering van de 2000 enthousiaste fans zette de thuisploeg RKC direct onder druk. Sven van Beek leek de score in de 26ste minuut te openen, maar hij kopte de bal tegen de lat.

Ook in de tweede helft bleef het initiatief bij Willem II. Pavlidis schoot de bal in de 54ste minuut eerst nog tegen spits Kwasi Wriedt aan. In de rebound was hij wel trefzeker. Willem II liet daarna na om verder uit te lopen. RKC was via invaller Sylla Sow in de buurt van de gelijkmaker, maar keeper Arijanet Muric redde.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 22 april 2021. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee