Bondscoach Ryan Giggs niet naar EK met Wales na heftige aantijgingen

Print
Bondscoach Ryan Giggs niet naar EK met Wales na heftige aantijgingen

Afbeelding: REUTERS

Ryan Giggs staat komende zomer niet langs de lijn op het EK als bondscoach van Wales. De 47-jarige oud-speler van Manchester United moet zich volgende week in de rechtbank verantwoorden voor twee aanklachten van mishandeling.

In november vorig jaar ontbrak Giggs al bij een aantal interlands van Wales na beschuldigingen van mishandeling van zijn vriendin. De politie van Manchester had de 64-voudig international van Wales kort daarvoor gearresteerd. Giggs deed tijdelijk een stap opzij als bondscoach, maar hij ontkende de beschuldigingen en werd op borgtocht vrijgelaten. Ook bij de interlands van Wales in maart ontbrak hij.

De aanklager spreekt in de beschuldiging niet alleen van het af en toe fysiek mishandelen van één vrouw, maar ook van het slaan van een tweede vrouw.

Giggs moet zich op 28 april voor de rechter in Manchester verantwoorden. De voetbalbond van Wales heeft inmiddels laten weten dat Giggs op het EK komende zomer geen bondscoach zal zijn. Die taak wordt overgenomen door Robert Page met de Nederlander Albert Stuivenberg als assistent. Assistent-coach Page verving Giggs ook al bij de recente interlands.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee