Sensatie op WK snooker: titelhouder Ronnie O’Sullivan al in de tweede ronde eruit

Print
Sensatie op WK snooker: titelhouder Ronnie O’Sullivan al in de tweede ronde eruit

Ronnie O’Sullivan. Afbeelding: BSR Agency

Titelhouder Ronnie O’Sullivan is al in de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker uitgeschakeld.

The Rocket verloor van de Schot Anthony McGill, de nummer 16 op de wereldranglijst. O’Sullivan ging in het beslissende frame met 13-12 ten onder.

O’Sullivan begon nog wel goed aan de wedstrijd en niets leek er in de beginfase op dat de 45-jarige Engelsman deze vrijdagavond zijn waterloo zou vinden. Na vijf frames had The Rocket een 4-1 voorsprong.

Maar McGill richtte zich op, won zeven frames op rij en nam een 4-8 voorsprong. O’Sullivan gaf zich echter niet zomaar gewonnen, rechtte zijn rug en na twintig frames was de stand 10-10. De Engelsman pakte een 11-10 en een 12-11 voorsprong, maar het was niet genoeg om het af te maken.

In de beslissende frame op 12-12 maakte O’Sullivan een break van 42 punten, maar miste toen een rode bal. McGill nam het cadeau met beide handen aan en besliste de wedstrijd met een break van 85. O’Sullivan is zesvoudig wereldkampioen én titelhouder. Die status raakt hij nu kwijt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee