Demonstratie zonder toestemming bij AZC in Echt, veel politie op de been

Print
Demonstratie zonder toestemming bij AZC in Echt, veel politie op de been

Afbeelding: Videostill

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Bij het asielzoekerscentrum in Echt is zaterdagmiddag een protestactie gehouden. Daarbij was veel politie op de been.

Het ging om een groep van ongeveer 40 demonstranten, zowel bewoners van het AZC als mensen van buiten. Ze richtten zich tegen het immigratiebeleid en de lange wachttijden bij de IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

De situatie was volgens een woordvoerder van de politie enige tijd onoverzichtelijk. Agenten in cordon drongen de actievoerders terug. Er waren meerdere auto’s van politie en marechaussee aanwezig en er hingt een politiehelikopter in de lucht.

Drie aanhoudingen

Rond 16:00 uur was de rust weergekeerd. Er zijn drie aanhoudingen verricht. Voor de demonstratie was geen toestemming verleend door de burgemeester.

De actievoerders die niet in het AZC Echt thuishoren, werden door de politie richting het station gedreven, met het bevel te verdwijnen uit het dorp.

Lees ook: Schrik zit er goed in bij bewoners azc Echt: ‘Hij wilde mijn vrouw en kind steken’

Steekpartij

In het AZC in Echt deed zich woensdag een steekpartij voor, waarbij zeven mensen gewond raakten. Het incident leidde tot onrust.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee