Toch minuut stilte in eredivisie voor ‘mister PSV’ Willy van der Kuijlen

Print
Toch minuut stilte in eredivisie voor ‘mister PSV’ Willy van der Kuijlen

het standbeeld van Willy van der Kuijlen bij het PSV Stadion. Afbeelding: ANP/HH

Ajax staat zondag voor het duel met AZ stil bij het overlijden van Willy van der Kuijlen. De Amsterdammers eren ‘mister PSV’ met een minuut stilte.

Pas nadat Ajax op eigen houtje had besloten het PSV-icoon te eren, ging de KNVB overstag. Bij alle wedstrijden in de eredivisie zal nu dit weekeinde een minuut stilte worden gehouden vanwege het overlijden van Van der Kuijlen.

Lees ook: Willy van der Kuijlen (1946-2021): de grootste PSV’er ooit

Van der Kuijlen, die maandag op 74-jarige leeftijd overleed, was ruim een halve eeuw actief en betrokken bij PSV. Met 311 doelpunten is hij de topscorer aller tijden in de eredivisie.

Op social media rees de vraag waarom de KNVB na het overlijden van zo’n voetbalgrootheid niet voor elk duel in de eredivisie een minuut stilte laat houden. Pas na het initiatief van Ajax - samen met AZ - besloot de KNVB alsnog tot een minuut stilte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee