Lions verzekert zich officieus van finale

Print
Lions verzekert zich officieus van finale

Afbeelding: Twitter/Kembit-Lions

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handballers van Kembit-Lions hebben zich zaterdagmiddag officieus verzekerd van de strijd om de landstitel.

De koploper van de HandbalNL League verpulverde in Sittard Hurry-Up met 39-26 en daardoor kan de ploeg op punten niet meer worden ingehaald door minimaal twee concurrenten.

Na vijf reddingen van de bezoekers, kwam Lions op stoom en stond het binnen no-time 9-1 voor de thuisploeg. Het krachtsverschil met de ploeg uit Drenthe was immens, en dat zorgde voor een wat gemakzuchtig Lions voor de rust.

Bij 16-10 werd na rust weer vol gas geven en dat leverde naast veel treffers de zesde overwinning op rij op.

Thuisvoordeel

Lions kan alleen nog op punten worden ingehaald door of Bevo óf Aalsmeer, mocht een van de twee ploegen de resterende duels winnen en Lions in de laatste twee duels geen punt meer vergaren. De koppositie in de competitie geeft recht op het thuisvoordeel, mocht het op een derde wedstrijd aankomen in de finale om de landstitel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee