Nyck de Vries pakt leiding in Formule E, Robin Frijns nu vierde

Print
Nyck de Vries pakt leiding in Formule E, Robin Frijns nu vierde

Nyck de Vries op het hoogste podium. Afbeelding: De Telegraaf

Maastricht / Itteren -

Nyck de Vries heeft zijn tweede overwinning geboekt in de Formule E. De 26-jarige Fries was de beste op het natte circuit van Valencia. De Mercedes-coureur, die in februari de openingsrace in Saudi-Arabië won, keerde daarmee terug aan kop van het WK-klassement.

Robin Frijns eindigde in Valencia op de zesde plaats en reed de snelste ronde. De Maastrichtenaar staat nu vierde met 43 punten.

De Vries had zich als derde gekwalificeerd, maar moest op de startopstelling vijf plaatsen naar achteren als straf voor het veroorzaken van een crash bij de vorige ePrix in Rome. Zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne pakte poleposition. Vandoorne moest echter vanaf de laatste plaats starten vanwege overtreding van het bandenreglement.

Botsingen

Als gevolg een regenbui ging de race van start achter de safetycar. Op de natte baan vonden heel wat botsingen en crashes plaats, waardoor de safetycar de race regelmatig moest neutraliseren. Heel wat coureurs kwamen in de slotfase in de problemen omdat de batterijen in hun bolides leeg raakten. De Vries had wel genoeg energie gespaard en passeerde in de laatste ronde de Portugese Formule E-kampioen António Félix Da Costa, die zonder stroom kwam te zitten. De Nederlander reed als eerste over de finish en vierde zijn tweede zege van het seizoen.

Zondag is nog een race over het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee