Ambulancepersoneel achtervolgt bestelbus en helpt ‘boef’ vangen

Print
Ambulancepersoneel achtervolgt bestelbus en helpt ‘boef’ vangen

Afbeelding: stockfoto

Ambulancemedewerkers hebben zondagochtend geholpen met het vangen van een ‘boef’, meldt de politie Veenendaal op Facebook.

De medewerkers zagen op de A12 een bestelbus „ontzettend” slingeren. „Normaal ligt hun primaire taak natuurlijk ergens anders, maar in dit geval vonden zij het gedrag zó gevaarlijk dat zij de politie alarmeerden en dit busje kort hebben gevolgd”, schrijft de politie in het Facebookbericht.

Toen de politie erbij kwam, gaf die een stopteken aan de bestuurder van de bestelbus, een 30-jarige man uit Bodegraven. Hij bleek onder invloed te zijn van drugs. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard. De man werd aangehouden.

Lees ook: Video: Verbazing bij automobilisten: een boot op de snelweg

De Veenendaalse politie geeft aan dat „door de oplettendheid en het doortastende handelen van deze hulpverlenende collega’s” mogelijk is voorkomen dat er mensen gewond raakten. „Noem het een mooie vorm van preventief werken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee