Agent lost mysterie op: vrouw ontving steeds 20 jaar oude kranten

Print
Agent lost mysterie op: vrouw ontving steeds 20 jaar oude kranten

Beeld ter illustratie. Afbeelding: Unsplash

Een Amsterdamse wijkagent heeft een wel heel bijzondere zaak opgelost. Een buurtbewoonster ontving het afgelopen halfjaar elke zaterdag twee kranten van twintig jaar oud in haar brievenbus. Waarom dat gebeurde en wie dat deed, bleef lang onduidelijk, totdat de agent dit wist te ontrafelen, schrijft de wijkagent op Facebook.

De vrouw ontving als enige van haar appartementencomplex de oude kranten. „Was het wraak na een klacht over de bezorger, een andere gerichte actie? Ze kwam er maar niet achter”, aldus de wijkagent.

Het mysterie belandde op zijn bordje, en hij besloot ’s nachts eens te posten voor haar deur. „Alles en iedereen kwam voorbij, niemand stopte. Maar eindelijk, rond twee uur hield een fietser halt, pal voor de portiek. Ik geloofde mijn ogen niet. Het was de krantenbezorger!” Even dacht de wijkagent beet te hebben, maar de fietser tilde de naast zich lopende hond in zijn fietsmand en reed door.

Lukraak gekozen

Rond 06.00 uur kwam echter een man aangelopen die zijn aandacht trok. Terecht, want in de portiek duwde hij twee dikke kranten in de bus van de vrouw, schrijft de agent. „Hebbes!” De man ging vrijwillig met hem mee naar het politiebureau, waar hij vertelde dwangmatig elke zaterdag terug te keren naar de buurt waar hij opgroeide. „Daar loosde hij steevast een paar van zijn thuis opgeslagen oude kranten in de brievenbus.” De man had lukraak gekozen voor de brievenbus van de vrouw.

De man heeft beloofd de kranten naar een papierbak te brengen. De vrouw bij wie hij de kranten ‘bezorgde’ was opgelucht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee