Linda de Mol werkt aan serie over televisiewereld

Print
Linda de Mol werkt aan serie over televisiewereld

Onlangs nog maakte het interview dat Linda de Mol had met Marco Borsato de tongen los. Afbeelding: Talpa

Linda de Mol is bezig met een nieuwe serie over het Nederlandse televisielandschap. Dat vertelt de presentatrice aan dj Lex Gaarthuis in de podcast van het Radio-programma ‘De 10 Van’.

De serie is een „enorm vette knipoog” naar de tv-wereld. „Het zou best kunnen dat bepaalde mensen zich daarin gaan herkennen, maar dat ga ik natuurlijk nooit toegeven”, zegt Linda lachend, die verder nog geen details over de show geeft. „We gaan wel merken of iedereen daar sportief mee omgaat.”

De presentatrice werkt daarnaast aan een nieuw tv-programma waarin de liefde centraal staat. „Als het goed is gaan we daar in het najaar een pilot van maken.”

Heel erg 2021

De show heeft volgens Linda iets weg van Love Letters, het programma dat ze jarenlang presenteerde en waarin koppels de kans kregen te trouwen. „Maar dan wel heel erg 2021 en niet met trouwen, maar meer kan ik er niet over zeggen.”

Eerder dit jaar onthulde Linda, die eerder al onder meer de series Gooische Vrouwen en Divorce bedacht, dat ze ook een miniserie maakte voor SBS6. De opnames van die serie Nieuwe Gronden beginnen in mei, vertelt ze nu. „Het is een hele spannende, beetje enge serie over een seriemoordenaar die meisjes vermoordt in Overijssel; in de Weerribben speelt zich dat af. Ik speel een profiler die aan het rechercheteam wordt toegevoegd om een profiel te kunnen schetsen van diegene die dit gedaan zou kunnen hebben en op die manier de dader op het spoor te kunnen komen.”

Haar vriend componist Jeroen Rietbergen gaat de muziek maken voor Nieuwe Gronden. „Die heeft al hele spannende tunes in z’n hoofd.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen