Sanne Wevers pakt zilver in balkfinale bij EK turnen

Print
Sanne Wevers pakt zilver in balkfinale bij EK turnen

Sanne Wevers. Afbeelding: EPA

Turnster Sanne Wevers is zondag in Basel bij de Europese kampioenschappen als tweede geëindigd in de finale op haar favoriete toestel balk.

De olympisch kampioene van Rio 2016 kwam in de finale tot een score van 13,866. De Française Mélanie de Jesus dos Santos overtrof die prestatie net: 13,900. Het brons ging naar de Oekraïense Anastasia Bachynska met een score van 13,333.

Tweelingzus Lieke Wevers, eerder al achtste in de meerkampfinale, viel tijdens haar oefening van de balk. Met haar score van 12,300 eindigde ze als zevende.

Lees ook: Lieke Wevers behaalt achtste plaats in meerkamp

In Basel werden de zussen Wevers nog begeleid door hun vader Vincent Wevers. Hij is een van de coaches tegen wie een onderzoek loopt wegens mogelijk grensoverschrijdend gedrag in het verleden. De gymnastiekbond KNGU besloot onlangs dat hij zijn dochters op de Spelen van Tokio niet mag begeleiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee