Aantal coronapatiënten op de ic’s neemt na daling weer flink toe

Print
Aantal coronapatiënten op de ic’s neemt na daling weer flink toe

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is zondag gestegen met 25, de grootste toename sinds 7 april.

In totaal liggen nu 841 mensen met corona op de ic’s, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal Covid-19-patiënten op de ic’s is bijna een jaar niet zo hoog geweest als zondag. Op 28 april 2020 lagen er voor het laatst meer coronapatiënten op de intensive cares. Dat waren er op die dag 861.

Lees ook: Intensive care Zuyderland vol, coronapatiënten overgevlogen naar elders

Het aantal coronapatiënten op de ic’s laat de afgelopen dagen flinke schommelingen zien. Zaterdag nam het aantal nog af met 21, de grootste daling sinds half maart. Ook vrijdag nam het aantal af, terwijl donderdag nog de grootste stijging sinds 8 april werd gemeld.

Er liggen momenteel 381 non-Covid-19-patiënten op de ic’s, 32 minder dan een dag eerder. De totale bezetting op de ic’s nam dan ook af, tot 1222 bedden.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten zondag af met zeven, tot 1691. In totaal liggen nu 2532 mensen met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen, achttien meer dan een dag eerder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee