RIVM meldt 8079 nieuwe coronabesmettingen

Print
RIVM meldt 8079 nieuwe coronabesmettingen

Afbeelding: ANP/HH

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal ongeveer gelijk gebleven. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8079 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Dat zijn er 21 minder vergeleken met de voorgaande dag. Aanvankelijk berichtte het RIVM zaterdag over 8123 nieuwe gevallen, maar dat aantal werd iets naar beneden bijgesteld.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt zondag onder het weekgemiddelde. Het RIVM heeft in de afgelopen zeven dagen 57.529 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 8218 nieuwe besmettingen per dag.

Lees ook: IC’s Limburgse ziekenhuizen zitten nokvol, Zuyderland zit tegen code zwart aan

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 11. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Rotterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe coronagevallen. In de Maasstad kwamen 426 nieuwe besmettingen aan het licht. In Amsterdam kregen 324 inwoners een positieve testuitslag. Den Haag telde 238 nieuwe gevallen, Eindhoven 192 en Utrecht 147.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee