Robin Frijns in achterhoede in tweede race in Valencia

Robin Frijns. © Hollandse Hoogte / ANP

Robin Frijns en Nyck de Vries bleven zondag in de tweede race van het weekeinde in de Formule E in Valencia buiten de punten.

redactie

De 26-jarige De Vries, die zaterdag in een chaotische race op het natte Circuit Ricardo Tormo de winst pakte, kwam als zestiende over de finish. De Mercedes-coureur behield wel de leiding in het WK-klassement.

Robin Frijns kon ook geen potten breken. De Maastrichtenaar slaagde er in de race niet in om vanuit de achterhoede naar voren te rijden. Frijns werd negentiende. Zaterdag finishte de Limburger nog als zesde.

Lees ook: Nyck de Vries pakt leiding in Formule E, Robin Frijns nu vierde

De Vries moest de zesde ePrix van het seizoen starten vanuit de achterhoede. De Nederlander zat in de kwalificatie, die op een opdrogende baan werd gereden, in de eerste groep. De rijders die in de groepen daarna kwamen, hadden het voordeel dat de baan steeds droger en daarmee sneller werd.

Nyck de Vries. © Hollandse Hoogte / AFP

De Vries had geluk dat ook zijn belangrijkste concurrenten in het WK-klassement buiten de punten eindigden. De van poleposition gestarte Brit Jake Dennis (BMW) pakte de winst, voor de Duitser André Lotterer en de Brit Alex Lynn.

In het WK-klassement na zes races leidt De Vries met 57 punten gevolgd door zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne (48). Frijns staat vierde met 48 punten, evenveel als de Sam Bird die de derde plek inneemt. Op 8 mei is de volgende ePrix in Monaco, de woonplaats van De Vries.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal