Dertien inwoners in de gemeente Heerlen koninklijk onderscheiden

Print
Dertien inwoners in de gemeente Heerlen koninklijk onderscheiden

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

In de gemeente Heerlen zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op maandag 26 april dertien inwoners koninklijk onderscheiden. Het gaat om elf leden in de Orde van Oranje Nassau en twee ridders in de orden van Oranje-Nassau.

John Bogers (79) is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich vrijwillig in op tal van bestuursfuncties. Hij is voorzitter van de Landelijke Vereniging van Gepensioneerden uit de Detailhandel en voorzitter van de cliëntenraad en vrijwilliger bij het verpleeghuis Bergweide. Hij is medeoprichter van de Inloophuis De Eik. Verder was hij 1957 tot 1964 voorzitter van de Jeugdsoos De Instuif Eikenderveld.

Jos Dekker (78) kreeg zijn lintje uit handen van minister van defensie Ank Bijleveld in Utrecht. Hij is mede oprichter en tot vorig jaar voorzitter van het Ontmoetingscentrum Limburgse Veteranen ‘SOLV Het Eldershoes’ in Hoensbroek. Hij ondersteunt elke veteraan die met uitzendgerelateerde problemen kampt. Ook heeft hij zich ruim twee jaar bekommerd als mantelzorger voor een bijna 100-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog.

Marcel Falize (55) is sinds 1990 dirigent van het Jachthoorn en Trompettercorps Edelweiss te Heksenberg Heerlen en arrangeert en componeert zelf de muziekstukken. Sinds 2015 is hij dirigent bij de Schutterij St. Martinus in Vaesrade én bij Koninklijke Schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide. Verder is hij slagwerker in het orkest van André Rieu.

Karel Heckmanns (75) is sinds 1991 vrijwilliger bij Mondriaan in Heerlen. Hij heeft een leidende rol bij het organiseren van de verschillende activiteiten. Hij organiseert mede de activiteiten, zoals de kien- en filmavonden, de voorlichtingen, de tentoonstellingen en de jaarlijkse Mondriaan-Run.

Hub Leenen (65) heeft vanaf 2013 een belangrijke taak binnen het Gilde van de Blauw Sjuut. Hij is vicevoorzitter en ‘moelemeëker’ oftewel spreekstalmeester. Hij zette zich verder in voor de renovatie van de Pancratiuskerk, voetbalclub Bekkerveld en CV De Vlavréters. Van 2006 tot 2009 was hij voorzitter van de ondernemersvereniging LOZO in Heerlen.

Jos Muller (69) is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vanaf 1995 voorzitter van Bridgeclub De Mijnstreek. Bij de Gemeenschapsvoorziening Welten Benzenrade is de heer Muller 2009 bestuurslid, sinds 2011 secretaris en sinds 2012 tevens penningmeester. Zijn levenswerk is stichting Schuldenvrije Toekomst, die individuele hulp verleent aan zo’n vijftig mensen met financiële problemen. Ook was hij van 2008 tot 2012 voorzitter van Roda JC.

Thea Offermans-van Heeswijk (73) jaar is sinds vrijwilliger bij het woonproject Slakke Weide te Hoensbroek en biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Tevens fungeert ze als aanspreekpunt voor de vrijwilligers.

Harm Postema (78) is vanaf 1972 vrijwilliger bij de Koninklijke Harmonie Heerlen. Hij bekleedde verschillende bestuursfuncties en was lid van de commissie instrumentenbeheer en beheerde later het instrumentarium. Daarnaast coördineerde hij zes verhuizingen van de muziekvereniging. Ook is hij vrijwilliger bij de Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij Miljoenenlijn in Simpelveld.

Ina Savelbergh-Seeverens (76) is vanaf 1989 betrokken bij turnsportvereniging RKGV Fides in verschillende bestuursfuncties. Ze is ook de vertrouwenspersoon binnen de vereniging. Verder is ze ook vertrouwenspersoon voor de huisartsenpost OZL en is zij mantelzorger voor een aantal oudere kennissen.

Chris Schols-van Meersbergen (69) is ruim veertig jaar vrijwilliger bij de Parochie St. Joannes de Doper in Eygelshoven. Ze verricht hand-en-spandiensten en ondersteunt het herenkoor Schola. Daarnaast is zij lid en sinds vijf jaar coördinator van het begrafeniskoor. Ook is zij sinds 2005 lid van de klusgroep en zet zij zich o.a. in voor het groenonderhoud.

Harry Smeets (77) is sinds 2013 vrijwilliger en bestuurslid bij de stichting Samen Delen. Hij haalt spullen op met en brengt die naar het depot. Tijdens de ritten krijgt hij ondersteuning van twee personen vanuit de dagbesteding die hij dan begeleidt.

Ton Toussaint (59) is al tientallen jaren zeer actief in het Hoensbroekse verenigingsleven. Hij zet zich onder meer in voor Comité Carnavalsviering Hoensbroek, tennisvereniging LTC, Honkbal- en Softbalvereniging Parkstad, de Imkerij Gebrook, het Ridder Hoenpark en de Imkervereniging Oostelijke Mijnstreek.

Harry Wijnen (76) is sinds 1974 vrijwilliger bij de KNVB. Hij is scheidsrechter, rapporteur en coach. Hij was penningmeester bij Toneelvereniging Kunst Na Arbeid en de Mousagetes in Nuth. Vanaf 2005 is de heer Wijnen penningmeester van en vrijwilliger bij de volleybalvereniging VC Knudde in Brunssum.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee