Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Peter Bouman uit Weert brouwt bier met dezelfde bevlogenheid die hem als restaurantkok in Venlo al kenmerkte

De Ommezwaai

Peter Bouman in zijn brouwerij (boven) en tijdens een kookworkshop voor kinderen in zijn vroegere restaurant. Afbeelding: Rob van Deurzen/Privé

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

In de nieuwe reeks ‘De Ommezwaai’ geeft VIA een inkijk in de keuzes van mensen die van loopbaan zijn veranderd. Peter Bouman deed vijf jaar geleden zijn goedlopende restaurant in Venlo van de hand. Hij werd professioneel bierbrouwer in Weert. Binnenkort gaat de eerste pallet speciaalbier op de boot naar China.