Zes inwoners van de gemeente Beesel benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Print
Zes inwoners van de gemeente Beesel benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zes inwoners van de gemeente Beesel krijgen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding. Afbeelding: ANP

Reuver / Beesel -

In de gemeente Beesel hebben dit jaar zes personen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Aan de vooravond van Koningsdag zijn de gedecoreerden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wiel Aelen (73) uit Reuver is sinds 1979 actief als vrijwilliger voor IVN De Steilrand. Sinds 1994 verricht hij watervogeltellingen in Beeselse natuurgebieden en sinds 26 jaar doet hij ook mee aan broedvogeltellingen voor landelijk onderzoek. Aelen is daarnaast betrokken bij het opzetten en onderhouden van het wandelnetwerk in zijn gemeente.

Al bijna vijftig jaar speelt biljart een grote rol in het leven van de 78-jarige Paul Beckers uit Reuver. Hij is actief voor biljartclub Oppe Ruiver ‘19, leidt arbiters op en begeleidt bewoners in de wijk Bösdael bij het biljarten. Ook zette Beckers zich decennialang in bij de EHBO, bij carnavalsvereniging De Windjbuujels en als collectant voor de parochies Beesel, Reuver en Offenbeek.

Al sinds 1986 zet Ans de Gast-Krebbeks (76) uit Reuver zich als bestuurslid in voor de bibliotheek Reuver-Beesel en het latere biebcluster Maas en Peel. Mede dankzij haar inspanningen kreeg de bieb in Reuver een nieuw gebouw en werd de nieuwe bieb in Beesel in 2005 de beste kleinschalige dorpsbibliotheek van Nederland. Daarnaast is ze lid van Wandelsportcentrum De Solberg en verzorgt ze sinds 1990 haar ernstig zieke echtgenoot.

Beeselnaar Huub Geerlings (60) is al sinds de jaren ‘70 (jeugd)trainer bij voetbalvereniging Bieslo en organisator van de jeugdtoernooien. Daarnaast is hij sinds 1974 acteur, tekstschrijver en regisseur bij het draaksteken in Beesel en heeft hij de afgelopen 35 jaar nog diverse functies bekleed bij carnavalsvereniging De Drake.

Carnavalsvereniging De Drake kan sinds de zeventiger jaren op de inzet van Theo Geraets (58) uit Beesel rekenen. Sinds zijn elfde is hij actief bij het draaksteken als acteur, tekstschrijver en regisseur. Ook is hij al sinds jonge leeftijd betrokken bij voetbalvereniging Bieslo, waar hij de functie van jeugdtrainer vervulde en jeugdkampen organiseerde.

Twee keer redde Jan Verlijsdonk (77) uit Reuver een leven. Hij verijdelde tijdens zijn diensttijd een zelfmoordpoging en redde een kind van de verdrinkingsdood. Sinds 1997 is hij beschermheer van het Philharmonisch Gezelschap Reuver, waar hij ook bestuurslid was. Dat was hij ook bij voetbalvereniging Reuver en Golfclub De Herkenbosche. Daarnaast nam het initiatief tot het Ruivers Volkslied en zette hij zich vanuit zijn bedrijf in voor carnavalsvereniging De Windjbuujels.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee